Hirek

X. ÚJÉVI OPERETTGÁLA: minden itt!

Nem lehet elég korán kezdeni! Izgalmas részleteket osztunk meg a közelgő, tizedik kalocsai Újévi Operettgáláról!

A 2014. január 17-én 19 órakor kezdődő Újévi Operettgálára számtalan újítást és meglepetést ígér.

Először is, az évek óta visszatérő panasz nyomán, a programnak korábban otthont adó színházunkból ezúttal a megújult kalocsai sportcsarnokba költözik a jubileumi gálaműsor, amelybe a korábbi nézőkapacitás közel háromszorosa befér majd. A tökéletes kényelem és a zökkenőmentes kiszolgálás érdekében kialakítanak két ruhatárat, valamint a küzdőtér egy része is nézőtérré válik, csakúgy, mint a lelátóövezet. A két szektorba különböző árkategóriában válthatnak majd jegyet (nyilván a színpad előtti, „küzdőteres” belépő lesz a drágább, a korábbi években megszabott jegyárnál azonban ez sem fog érzékelhetően többe kerülni).
A színpad felszereltségéhez a hangulatos megvilágításon túl tartozik egy hatalmas LED-fal is, amelyen felváltva vetítik majd a színpadon történteket és az ahhoz komponált animációkat. Ha már technika: 18 LED-lámpa, 18 „ezres” lámpa és 10 forgófejes „intelligens” lámpa felel majd a fényáradatért, amelyek egy hatalmas hídra kerülnek.

A meghívott vendégművész Oszvald Marika Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész lesz, és évtizedes történelme során először egy tizenöt fős élő zenekar kíséri majd az Újévi Operettgála műsorát.

Hat énekessel és hat táncossal, tehát egy komoly szereplőgárda fog színpadra lépni, és hogy abszolút „kalocsai” legyen a rendezvény, sikerült megnyerni a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület néptáncosait, akik közel negyven fővel közreműködnek majd az estben (szóló-produkciókkal, illetve a Kalocsai Színház és a Pesti Magyar Operett Színpad társulatának tagjaival közösen).
A jubileumi kalocsai operettgála háziasszonya idén (is) a KORONAfm100 rádió műsorvezetője, Füstös Éva lesz, a rendezvény megnyitását pedig Török Ferenc polgármester vállalta.
Bővebb információk a jegyárusítás időpontjáról és a jegyárakról – hamarosan!