Sajtó 2013

Sajtó: “Parádés” premierünkről a KaloHíreken

Rendesen megdolgoztatta a Kalocsai Színház közönségének rekeszizmait a szombat esti „Zsákbacica” premier. Az idei évad nyitóelőadásán csordultig telt teátrum fogadta és hosszan tartó vastaps búcsúztatta a fergeteges komédia kiváló színészcsapatát – október 25-én, pénteken jön a ráadás!

Pikali Gerdát, Timkó Esztert, Beleznay Endrét, Magyar Attilát, Szakács Tibort és Urmai Gábort „hazatérőként” fogadta a közönség, hiszen az elmúlt évadokban közösen és külön-külön is találkozhattak már velük egy-egy darabban, Pavletits Béla és Laurinyecz Réka, a két (Kalocsa számára) „újonc” pedig garantáltan a nézők szívébe lopta magát október 19-én.

A sokéves hagyományt követve, az évadnyitó előadást megelőző utolsó percekben Szabó Árpád színházigazgató köszöntötte a nagyérdeműt, köszönetet mondva a tömött sorokban helyet foglalóknak, hogy ismét támogatják a színházat, valamint büszkén emelte ki, hogy ebben az esztendőben is bővült az állandó bérlelt váltók köre (ráadásul nem is helybéli, hanem solti színházbarátokkal).

A direktor szavait követően elsötétült a terem és elkezdődött a háromrészes, mesterien megkomponált helyzet- és jellemkomikummal átitatott „Zsákbacica” komédia, Georges Feydeau tollából. A több mint hatvan darabot jegyző író életművéből korábban már játszottak színdarabot a kalocsai teátrum deszkáin, akkor a Szent István Gimnázium színjátszó köre mutatta be „A balek” című komédiát, aki azt látta, annak a múlt szombati „Zsákbacica” már nem volt zsákbamacska!

A folytatásért kattintson ide: olvassa el a teljes cikket a KaloHírek portálon!