Műsor

Bérletes előadások

A Néma Levente

2014. október 18. 19 óra

Szerző: Heltai Jenő
vígjáték 2 részben

Mátyás király hadnagya, Agárdi Péter, itáliai szolgálatán beleszeret az ifjanmegözvegyült Ziliába. Nem kis furfang árán végre találkozhat vele. Megvallja szerelmét, s még búcsúcsókot is kap, de a hölgy kegyetlen árat kér: háromévi némaságot. Eltelik egy esztendő, s Agárdi Péter néma. Mátyás király tízezer aranyat ígér annak, aki szóra bírja … Zilia Itáliából útra kél, mert biztos benne, hogy szerelmes szavára megszólal a néma levente …

Az előadás Heltai Jenő örököseinek engedélyével, a HOFRA Kft. közvetítésével jött létre.
Tovább »

Őnagysága kabaréja

2014. November 15. 19 óra

zenés játék két részben

Medgyaszay Vilma és Vidor Ferike a magyar kabaré történetének két nagy énekesnője. Róluk szól a számos ismert kuplét feldolgozó zenés darab.
Medgyaszay a mindenkori nagyasszony, Vidor Ferike az örök cselédlány figurájával aratott sikert Nagy Endre kabaréjában, ahol a művésznők a szövegíró Gábor Andor kegyeiért is vetélkedtek. A női rivalizálás fortélyaira épülő játék során új életre kelnek a régi dalok, a pesti ember életformájának és életérzésének halhatatlan kifejezői. 
1913-ban, Nagy Endre kabaréjának fénykorában Medgyaszay Vilma és Vidor Ferike országos hírű művésznők, számtalan kuplé és sanzon népszerű előadói. A kulisszák mögött a két művésznő régóta rivalizál egymással. A vetélkedés nemcsak a közönség kegyeiért, hanem a kabaré háziszerzője, Gábor Andor szívéért is folyik. Medgyaszay a női trükkök sorozatát követi el, hogy az ő számai után a költő már ne tudjon Vidornak új verset írni. Már-már úgy tűnik, a nagystílű Medgyaszaynak kedvez a szerencse, amikor váratlan fordulat következik a kabaré életében? Az előadás a huszadik század elejének híres sanzonjait, kupléit eleveníti fel. Tovább »

Ön is lehet gyilkos!

Bemutató: 2014. december 13. 19 óra

Vígjáték, krimi komédia

A két öreglegény végre megszabadul néhány napra a feleségi elnyomás alól! De a léha szerelmi gyönyörök helyett rögtön egy szörnyű krimi közepébe csöppenek! Ki látott már olyan kalandot, amelyben a szerető helyett egy hullát kell dugdosni az asszonyok elől? Miközben a két férfi igyekszik tisztára mosni magát a vádak alól, megszakadunk a röhögéstől, mert mi már tudjuk mi lesz, ha kinyílik a szekrény! Tovább »

A Bermuda Háromszög botrány

Bemutató: 2015. január 17. 19 óra

Rendező: Bodrogi Gyula

A bohózatok amerikai mestere, Joe Bologna egy előkelő magánegyetemen szerzett művészettörténetből diplomát, mielőtt tengerészgyalogosnak állt. Ezután csábította el a Broadway, ahol csaknem tucatnyi darabját mutatták be. A legtöbbjét feleségével, az író-színésznő Reneé Taylorral maga játszotta. Darabjaim habkönnyűek, mint a filozófia, nyilatkozta a Kaliforniában élő szerző, aki félszáz tévédrámában játszott. Tovább »

Bolha a fülbe

Bemutató: 2015. február 14. 19 óra

vígjáték két részben
Szerző: Georges Feydeau

A vígjáték szakirodalom talán legjobb, s méltán gyakran repertoárra kerülő színműve ez. Chandebise, a köztiszteletben álló biztosítási igazgató, miután nem tudja otthon férfiúi kötelességét teljesíteni, felesége gyanakvása által ún. bolhát tesz a fülbe… Tovább »

Társasjáték New Yorkban

Bemutató: 2015. március 14. 19 óra

Vígjáték 2 részben

Egy New York-i műkereskedő házaspár gondtalanul éli életét egy pazarul berendezett lakásban. Egyik nap váratlanul beállít a feleség nővére és annak férje, azzal a szándékkal, hogy mivel ők elutaznak Buffalóba, erkölcstelen életmódot folytató lányuk ügyeinek elrendezésére… addig is édesanyjukat itt hagyják náluk. A kedves, szókimondó, idős hölgy megjelenése rengeteg komikus helyzetet teremt a műkereskedő házaspár életében, s egy szép napon, – amikor beállít a világhírű festőművész, – ez csak fokozódik…

Az előadás a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség Kft közvetítésével jött létre. Tovább »

Bemutató: 2015. április 11. 19 óra

egy részben elmaradt előadás
Berhard Streul színdarabja nyomán
írta Parti Nagy Lajos

Eberhard Streul egy színházi kellékes nagy estjéről szóló monológját Parti Nagy Lajos írta át magyar színpadra. Bieder József kellékes előadás után teszi a dolgát: pakol az üres színpadon, s felnézve, váratlanul közönséggel, méghozzá telt házzal találja magát szembe. A hajdani segédszínész, ez az örökös háttérember először roppant zavarba jön, nem tudja, hogyan oldja meg ezt a számára váratlan, már-már szürreális helyzetet, de aztán egyre jobban feltalálja magát, mesélni kezd az életéről, a színházról, hajdan volt nagy színészekről, s mulatságos vagy szívszorító anekdotákat, emlékeket idéz fel a kulisszák előtt és a kulisszák mögött történtekről. Az este kiváló alkalom, hogy Kern András legendás és sokszínű humorával, a kis emberek, ábrázolásának mestereként emlékezetessé tegye ezt a bemutatót. A rendező Ilan Eldad, akivel előző, közös munkájuk a tavalyi évad nagy sikere Az élet mint olyan előadása (Kútvölgyi Erzsébettel és Rajhona Ádámmal együtt), szintén a Pesti Színházban.
Tovább »

Bemutató: 2013. október 19. és 25. / 19 óra

Vígjáték két részben
Szerző: Georges Feydeau

Őrületes szerelmi viszonyok kavarognak, senki sem tudja, ki kit szeret, ki kinek udvarol, mindenkinek tetszik valaki, de folyamatosan félreértésekbe bonyolódnak. Pedig az egész egy békés ebéddel kezdődött, ahol is Pacarel kereskedő bejelenti, hogy operaénekest szerződtetett a házába, aki majd elénekli lánya operáját…
Egy fiatalember valóban be is állít… Tovább »

Bemutató: 2013. november 16. és 22. / 19 óra

Komédia egy részben
Szerző: Spiró György

A Férfi és a Nő nyer a lottón több mint hatszázmillió forintot…
A hatszázmilliós nyeremény a Férfi és a Nő számára virtuális lehetőség, amivel nem tudnak mit kezdeni. Először azt hiszik, hogy tudnak, filmeken szociologizált fantáziájuk, bár maguk is tréfára veszik, elszabadul, szigetet, tengerparti villát, bányát akarnak vásárolni, hat kilométer magánutat építeni, aztán amikor komolyra fordul a dolog, kiderül, hogy nincs valóságos horizontjuk… Tovább »

Bemutató: 2013. december 14. és 20. / 19 óra

Bohózat zenével 3 felvonásban
Szerző: Vaszary János

„Tudja, én egy kicsit félénk vagyok a nőkkel szemben. Találtam egy lányt, gazdag és kedves is volt velem. Nem mertem szerelmet vallani neki, úgyhogy gyerekkori barátomat, Ivánt kértem meg, beszéljen vele”-mondja a szeretetre méltó, ám félszeg Péter.
„Három napig Éjjel-nappal beszélgettek, s végül a lány az ő menyasszonya lett!”
A későbbi események sodrában azonban minden úgy alakul, mintha Péter gátlástalan nőfaló lenne. Tovább »

Bemutató: 2014. február 14. és 21. / 19 óra

(Mozart és Constanze)
Játék két részben
Szerző: Pozsgai Zsolt

A darab Mozart halálának éjszakáján játszódik. Mielőtt eltávozna, szeretné megvallani házasságon belüli szerelmeit a feleségének. Constanze belemegy a játékba, és ketten megelevenítik azokat a helyzeteket, melyekbe Mozart az elmúlt években került.
Ezek között vannak komikus, tragikus helyzetek. Mozart úgy véli, megtisztulva mehet át a másvilágra, de még várnia kell: a felesége közli vele, hogy neki is van mit bevallania. És újra elindul a játék, de már fordított szereposztásban.
Szenvedélyes, tragikomikus dráma, valódi és komoly színészi játékkal. Tovább »

Bemutató: 2014. február 28. és március 14.

Monokomédia
Szerző: P. Szabó István

Bodovács Egonnal megállt az idő. 45 évesen még mindig az anyjával lakik, ugyanannak a panellakásnak a gyerekszobájában, amelyben felnőtt. Egon azonban elhatározza, hogy végre valahára beváltja az élet-kupont és megvalósítja álmait. Tovább »

Bemutató: 2014. március 22. és 29. / 19 óra

Zenés vígjáték két részben
Szerző: Magnier-Nádas-Szenes

Miképp okozhat bonyodalmat egy még el sem készült festmény? Hogyan lesz a szobalányról akt? Ez a kérdés csupán a bonyodalom kezdete. A kusza szerelmi szálak pikáns humorral fűszerezve egy egész estés felejthetetlen szórakozást nyújtanak a közönségnek. S ha mindez még nem volna elég, egy partvis-ügynök ügyletei adnak biztos tippet a gazdagság eléréséhez. Zenés vígjáték rengeteg dallal, tánccal és humorral. Franciás könnyedség, sziporkázó jelenetek Nádas Gábor zenéjével, Szenes Iván szellemes szövegeivel tarkítva. Tovább »

Bemutató: 2014. április 12. és 26. / 19 óra

Zenés vígjáték két részben
Szerző: Dóczi Lajos

Sever, Navarra királya erkölcs csősz gyanánt betilitja országában a csókot. Ezért többen szöknek át a szomszédos országba. Köztük Adolar is, Sever király bátyja, aki nagyon sóvárog szerelme után. Így álruhában hazatér és ráveszi a királyt: hirdesse ki, hogy egy hétre elutazik, majd álruhában ő is térjen vissza és nézze meg, mi történi valójában az általa erkölcsösnek hitt országában. A király visszatérve maga is kísértésbe esik és azt is tapasztalnia kell, hogy királyi hitvese sem feddhetetlen. Az éjszaka leple alatt viszont összekeverednek a párok… Tovább »

Ráadás felnőtt előadás a Magyar Kultúra Napja alkalmából

Színmű két felvonásban
Szerző: Jókai Mór
Színpadra alkalmazta: Becker András

Jókai regényének hőse, Tímár Mihály, az „ arany ember” egy a sok-sok milliárd ember közül, aki a boldogságot keresi. Szerencsésnek tűnő sorsa révén Tímár megkap mindent, amire vágyakozni szoktak: előbb mesés vagyont, ami megkíméli a nehéz testi munkától, majd egy emberektől nem háborgatott édeni kis szigetet a Duna alsó folyásánál. Sőt még többet is: beteljesedő szerelmet és társadalmi elismerést. Ez lenne hát a boldogság útja? Tovább »


Gyerekszínház

Az arany ember

Általános iskola 7-8. osztályosok és a középiskolások számára

Színmű két felvonásban
Szerző: Jókai Mór
Színpadra alkalmazta: Becker András

Jókai regényének hőse, Tímár Mihály, az „ arany ember” egy a sok-sok milliárd ember közül, aki a boldogságot keresi. Szerencsésnek tűnő sorsa révén Tímár megkap mindent, amire vágyakozni szoktak: előbb mesés vagyont, ami megkíméli a nehéz testi munkától, majd egy emberektől nem háborgatott édeni kis szigetet a Duna alsó folyásánál. Sőt még többet is: beteljesedő szerelmet és társadalmi elismerést. Ez lenne hát a boldogság útja?

Szereplők:

Tímár Mihály:Balogh Ferenc
Tímea: Pétery Melinda
Noémi: Szilvási Judit
Teréza mama: Boros Mónika
Brazovics Athanáz: Szőke Imre
Athalie: Ferencz Gabriella
Zsófi mama: Rácz Kati
Kacsuka imre: Pásztor Máté
Krisztyán Tódor: Pinczés Attila
Ali Csorbadzsi/ Bíró: Borbély János
Öreg Athalie: Fodor Viktória

Díszlet: Hosszú György Jelmez: Gáspár Erika/ Keresztury Kata
Szcenika: Borbély János
Rendező: Bencze Zsuzsa

Erős János

Zenés mesejáték óvodások és alsó tagozatosok számára

János – aki még életében nem dolgozott – elszegődik a falu bírájához, és fogadást köt vele: aki kettőjük közül előbb megharagszik a másikra, elveszíti házát és a portáját.
Míg a bíró azon igyekszik, hogy magára haragítsa Jánost, addig Miska szemet vet a bíró kincseire. János az eszének és az erejének, no és a gyerekeknek köszönheti, hogy elnyeri méltó jutalmát.

Szereplők:
Erős János: B.Juhász Péter
Bíró: Papp Attila
Bíróné, Anya: Csizmarik Dóra
Miska: Gargya Balázs

Csodafurulya

Színdarab óvodások és alsó tagozatosok számára
Hans Christian Andersen azonos című műve alapján.

Interaktív zenés mesejáték székely népmese alapján, ismert magyar népdalokkal és népies műdalokkal. Az öreg király az erdőbe küldi lányait, hogy minél több málnát szedjenek. Így akarja megtudni, melyik lánya szorgalmasabb, leleményesebb, és kié legyen a korona.
De csak egyikük tér vissza…

Szereplők:
Juhászlegény, udvaronc: Czakó Ádám
Bergengóciai Amália, Kobold: Plásztán Anett
Bergengóciai Eugénia: Várkonyi Andrea
Bergengóciai Bendegúz, Benő király: Miskovics Róbert

Rendezte: Czakó Ádám

A kis gyufaárus lány

Színdarab óvodások és alsó tagozatosok számára
Hans Christian Andersen azonos című műve alapján színpadra alkalmazta:
Papp Attila

Történet:
Tim és Mary, játék közben rábukkannak Tim nagymamájának a mesekönyvére, melynek címe: A kis gyufaáruslány. Így indul a történet, mely Carol a kis gyufaárus boldogtalanságáról, a szeretetről és a barátságról szól szívszorító szépséggel. A klasszikus Andersen mese adaptációja.

Szereplők:
Mary,Carol: Simonits Andrea
Tim,Suhanc Tom: Kun Áron
Apa,Árus,Férfi: Horváth István
Férfi,Rendőr: Gargya Balázs
Nő, Koldusasszony, Nagymama: Csizmarik Dóra

Ha ezt látná Artúr király!

Színdarab
Általános iskola 5. és 6. osztályosok számára

Hortez Huano Papaya herceg eltökélt szándéka, hogy megtalálja az ismeretlen földrészt. Ehhez azonban támogatásra van szüksége, így a Királynő színe elé járul újdonsült barátjával, Szerez Lopez-zel. A Királynő bizonyos akar lenni abban, hogy alattvalói megbízhatóak, így álruhába öltözik, szolgálólánynak adja ki magát, hogy megbizonyosodjon, a két félnótás igazat beszél, s valóban létezik az a bizonyos földrész. Így az ócskás és a herceg együtt állják ki a próbákat, és egymást.
A néző pedig jót mulat igyekezetükön.

Szereplők:
Szerez Lopez, az ócskás: Papp Attila
Hulio Hortez Huáno Papaya herceg: Gargya Balázs
Királynő: Simonits Andrea

Rendezte: Papp Attila


Ráadás

Musical-csillagok estje

Időpont: 2013. december

Janza Kata, Egyházi Géza és Szabó Dávid
musical-előadása
További részletek hamarosan.

X. Újévi Operettgála

Fergeteges operettshow 2 részben a Kalocsai Színházban
Időpont és részletek hamarosan.

Csernus est

Időpont: 2014. január 28.

Önbizalommal és őszinteséggel a kiteljesedés felé
Dr. Csernus Imre pszichiáter előadása

Csernus Imre nevét szinte mindenki ismeri, hiszen ő volt az egyetlen pszichológus, aki média személyiséggé vált. Folyamatosan jelennek meg sikerlistás könyvei, azonban az olvasók számára sok kérdés marad nyitottan. Ezekre a kérdésekre próbál választ adni Csernus Imre az előadásain országszerte.

Szerelem és démonai illetve Férfi és nő, párkapcsolatok, nemek harca címmel futnak az előadások, de a téma mindig változik. Ha szeretne résztvenni valamelyik Csernus esten, érdemes folyamatosan figyelnije oldalunkat, hiszen a sztárpszichológus járja az országot előadásaival.

Retro Buli

Időpont: 2014. március 8.

A táncdal fénykorának legismertebb melódiái
Aradszky Lászlóval és Harangozó Terivel

Aradszky László kifogyhatatlan a régi sztorikból, a táncdal fénykorának legnagyobb sztárjai között élte életének nagy részét. Büszke családjára, arra, hogy 50 éve van a pályán és nem csak az idősebb korosztály, de a mai fiatalok is szívesen ropják slágereire. Évtizedek óta énekli, de a közönség még mindig elvárja, hogy fellépésein felcsendüljenek az Isten véled édes Piroskám, a Nemcsak a húszéveseké a világ és a Pókháló van már az ablakon című dalok. Ezen az estén Harangozó Terivel ad elő örökzöld slágereket.

Hazai vizeken

Kalocsa és környéke hagyományőrző együtteseinek estje
Időpont és részletek hamarosan.