Sajtó 2013

KORONAfm100: “magyar valóság” a színházban

Egyes kritikák úgy írnak a Kalocsai Színház deszkáin hét végén bemutatott „Prah” című drámáról, mint a „magyar valóságban élők tragikomédiája”.

 

Ezt sokféleképpen lehet értelmezni, az viszont vitathatatlan, hogy a kortárs drámaíró, Spiró György darabjának telt házas kalocsai premierje vastapssal zárult. Dóka Andrea, az előadás női főszereplője nem akarta lelőni a lottóötöst nyerő pár történetének csattanóját, ezért szűkszavúan nyilatkozott a műről rádiónknak, azt azonban elárulta, hogy mióta ebben a darabban játszik, másképp vélekedik a hirtelen jött gazdagságról.

Az előadás férfi főszereplőjét alakító Czvetkó Sándor főként Charie Sheen színész állandó szinkronhangjaként lehet ismerős. Kalocsán egy kevésbé bohém, ám annál mélyebb alakítással szórakoztatta a nagyérdeműt. Mint elmondta, örömmel érkezett a városba, hozzátéve, hogy a „Prah” különösen a szívéhez nőtt.

Az előadáson készült fotókból még többet láthat, sőt a színészekkel készült riportokat is meghallgathatja a KORONAfm100 honlapján, IDE KATTINTVA!