Sajtó 2013

KaloHírek: Habkönnyű, zenés óév-búcsúztató

A Kalocsai Színház december 14-én bemutatott előadásának jellemzése azért került idézőjelbe a címben, mert Szabó Árpád igazgató jellemezte így előzetesen a darabot. Nem árult zsákbamacskát, amint az szombat este kiderült.

A teátrum idei évadjának harmadik bemutatóját tartották meg szombaton, december 20-án pedig jön a ráadás! Aki egy valóban könnyed, kikapcsoló, jópofa vígjátékra – és a tél közepén a Balaton partjára – vágyik, annak nyugodt szívvel ajánljuk az előadást. A „Ma éjjel szabad vagyok” című zenés vígjáték nem ígér és nem is ad többet, mint a műfaj sajátja: háromszor harminc perc gondűző mulattatást. Mindezt természetesen a hazai színházi élet krémjének tolmácsolásában.

Az Éless Béla vezette Éless-Szín produkciójaként jegyzett, Vaszary János tollából született bohózat az előző század harmincas-negyvenes éveiben játszódik egy francia Riviérát megszégyenítően színes vendégsereggel büszkélkedő Balaton parti szállodában. Minden van itt, ami ahhoz kell, hogy néhány óra alatt a feje tetejére álljon a rend és a nyugalom!

A teljes cikket olvassa el a KaloHírek portálon!