Sajtó 2013

KaloHírek: “Emberkert a deszkákon”

A színházbarátok számára minden bizonnyal a február 14-én bemutatott „Boldog bolondok” című színmű volt az idei műsor legnagyobb izgalommal várt előadása. Amellett, hogy nem egy szokványos, zenés-komikus (magyarul garantált kasszasiker) darabot kínált a teátrum, több szempontból is kakukktojás volt ezt az évadot tekintve. Két év után ugyanis a Valentin-napi premierről ismét elmondhattuk, hogy színházunk saját produkcióját látjuk!
Szabó Árpád direktor korábbi nyilatkozataiban többször is utalt arra, hogy szeretné, ha a Kalocsai Színháznak a 2013/2014-es palettáján ismét szerepelne egy „saját” előadás, amelyet nálunk állítanak először színpadra. A választás Pozsgai Zsolt, méltán elismert kortárs író művére esett Gaál Ildikó rendezésében, és két igazi „színházi nagyágyú”, Almási Sándor és Kökényessy Ági előadásában.

A „Boldog bolondok” premierjére maga a szerző is ellátogatott Kalocsára. Mint Pozsgai Zsolt elmondta, általában maga rendezi a saját darabjait, ez esetben viszont a háttérből várta, hogy mi sül ki az említett hármas közös munkájából. Megjegyezte, hogy a rendezőnő és a két művész is régi jó barátja, csalódni tehát biztosan nem fog, de hozzátette, hogy talán még a színészeknél is jobban izgult az előadás előtt (míg annak végén hatalmas mosollyal az arcán sétált kifelé a nézőtérről).

A teljes cikket elolvashatja IDE KATTINTVA!